"Gaudeamus igitur.
Iuvenes dum sumus ..."

miercuri, decembrie 18, 2013

ALEXANDRU - VIOREL VRÂNCEANU A DEVENIT ÎNTRE TIMP MEMBRUL AL ACADEMIEI ROMÂNE


2Alexandru-Viorel Vrânceanu (n. 27 februarie 1927) este un profesor de silvicultură român. Este membru de onoare (din 2011) al Academiei Române și membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei. sursa : wikipedia. 
Şi acum, ca pensionar, la cei 80 de ani de viaţă, în fiecare săptămână merge la Institut. Se întâlneşte cu colegii mai tineri, discută despre preocupările lor şi le dă preţioase sfaturi din prodigioasa sa experienţă. Contribuie la finalizarea unor materiale de o deosebită importanţă în domeniul cercetării ştiinţifice, spre a fi publicate în Analele Institutului şi în alte reviste de specialitate din ţară şi străinătate.Se întoarce acasă „cu bateriile încărcate“. Şi mai are o activitate ce-i oferă, de asemenea, satisfacţii: îndrumă şi o serie de doctoranzi, ceea ce îl face să fie „la zi“ cu tot ce e nou în specialitate.

Este o prezenţă activă şi la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, precum şi la AMSEM (Asociaţia Amelioratorilor, Comercianţilor şi Producătorilor de Seminţe şi Material Săditor din România), pe care o coordonează în calitate de preşedinte. La această frumoasă aniversare, toţi cei care-l cunoaştem îi dorim din tot sufletul să aibă parte în continuare numai de sănătate, putere de muncă şi satisfacţii, alături de cei dragi!
Dr. ing. Teodor MARIAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.5, 1-15 MARTIE 2007 sursa : www.arhiva.lumeasatului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu